Wat is Holistische Natuurgeneeskunde?

Holistische Natuurgeneeskundige Therapie werkt complementair aan gezondheidsherstel op alle niveaus van energie: fysiek, etherisch, gevoelens, gedachten en bewustzijn. De therapie richt zich op het behandelen van oorzaken van klachten. Geen symptomen worden bestreden, maar probleemoplossend wordt gewerkt.
Oorzaken van klachten zijn in het leven ontstane beschadigingen, zwaktes, verstoringen of belastingen, die zich zowel in het lichaam, in de geest als op energetisch gebied kunnen bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de belasting van schadelijke stoffen die we binnenkrijgen of een onbalans in de vitaminen- of hormoonhuishouding, maar ook de negatieve invloed van belastende gevoelens of gedachten. Op alle verstoorde aspecten wordt gewerkt, om zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid te herstellen. Een klacht, hoe chronisch en van welke aard dan ook, verdwijnt als de oorzaken ervan zijn verwijderd.

Ik werk met de meridiaan- en de 5 elementenleer uit China, de chakraleer uit India en met de 5 principes van de natuurgeneeskunde:

Energie: versterking en verbetering van de doorstroming van meridianen, chakra’s en aura voor optimale werking van ons systeem, middels o.a. aurahealing, magnetiseren, opstrijken van meridianen, acupressuur, massage Aromatherapie, meditatie, klank-kleur- en metaalbehandelingen, behandeling met een middel;
Prikkeloverdracht: versterken van het zenuwgestel voor een optimaal communicatienetwerk tussen de hersenen en de rest van ons lichaam, middels o.a. aurahealing, acupressuur, opstrijken van meridianen, Ascensionbehandelingen, chakrabehandelingen, massa Aromatherapie, voetreflex;
Drainage: bevorderen van de afvoer van fysieke en psychische afvalstoffen (denk aan stress) ten behoeve van een optimaal communicatienetwerk in ons lichaam en het genezingsproces, middels o.a. EFT (Emotional Freedom Technique), EMDR, MIR (Mentale Intuïtieve Reset), Holistische Hypnose, positieve affirmatie, massage Aromatherapie, aura- chakra- en meridiaanbehandelingen, magnetiseren;
Voeding: bewust worden van de juiste voeding (stoffelijk; datgene wat we eten/drinken en energetisch; de geestelijke vorm van voeding, zoals overtuigingen, beelden) en verbetering van opname en omzetting ervan, middels o.a. voedingsadviezen, massage Aromatherapie, behandeling met een middel, voetreflex, meditatie, ademhalingsoefeningen, aura- chakra- en meridiaanbehandelingen;
Psyche: verbeteren van humeur, stemming, denk- en gedragspatronen voor een optimale gezondheid, middels o.a. visualisatie, Ascensionbehandelingen, magnetiseren, meditatie, aura- chakra- en meridiaanbehandelingen, edelsteenbehandeling, EMDR, EFT, MIR, positieve affirmatie, massage Aromatherapie, ademhalingsoefeningen.

Toepassingen

Om precies dat specifieke gebied te bereiken wat vereist is voor het helen van de gezondheid, wordt een breed scala aan middelen en behandelingen toegepast.

Voorbeelden, zoals ook hierboven genoemd, zijn:kleur-, metaalset en klankschaal
Middelen: homeopathie, bloesemremedies, etherische oliën, vitaminen, mineralen.
Behandelingen: aspecten van acupressuur,
shiatsu en voetreflex, klank- kleur- en metaalbehandelingen, magnetiseren, positieve affirmatie (het zeggen van positieve zinnen/woorden), EFT (Emotional Freedom Technique), traumatherapie (EMDR), massage Aromatherapie.

Diagnose

Met behulp van de biosensor, een snoerloos meetinstrument, en diverse gedetailleerde testschema’s, wordt een diagnose verkregen. Deze testschema’s duiden het body-mind mechanisme, waarbij ervan uit wordt gegaan dat lichamelijke en geestelijke functies één geheel vormen. Per consult wordt gekeken welke, bij de cliënt aanwezige, oorzaken van klachten behandeld kunnen worden en welk hoofdmiddel hiervoor nodig is.
Dit met zorg afgestemd op de cliënt maakt een behandeltrajekt uniek.

Resultaten

Voorbeelden van behandelde klachten, zowel fysiek als mentaal, in de praktijk zijn:
Vermoeidheid, Onzekerheid, Uitputting, Spierspanningen, Stofallergie, Kattenallergie, Lage bloeddruk, Duizeligheid, Angsten, Pessimisme, Slaapstoornis, Hartkloppingen, Stress, Menstruatieklachten, Maagkrampen, Oprispingen, Slecht geheugen, Te vaak plassen, Lactose intolerantie.

Helaas is niet altijd een klacht volledig te behandelen*. Elk mens is verschillend. Waar een klacht bij de één is verholpen, kan dezelfde klacht bij de ander niet of maar voor een bepaald percentage te verhelpen zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals genetische bepaling. De intake kan hierover verheldering bieden en is zeker de moeite waard.

Bel voor een afspraak: 06-10777737 of klik hier.

 

*Ook als het herstelpercentage niet volledig is, kan Holistische Natuurgeneeskunde van hulp zijn door, waar mogelijk, ondersteunende en/of verlichtende toepassingen te bieden.