Over mij

Lopje Höcker

Naast analist op een medisch microbiologisch laboratorium ben ik sinds 2010 ook Holistisch Gezondheidstherapeute met praktijk aan huis. In 2004 behaalde ik mijn diploma voor het VWO profiel Natuur en Gezondheid, waarna ik startte met een HBO studie in het laboratorium onderwijs. Beide scholingen waren natuur en medisch gericht, daar waar mijn interesse lag en nog steeds ligt. Maar mijn interesse ontwikkelde zich verder dan dat wat ik in de wetenschap geleerd had. Bij mijn moeder zag ik dat klachten verdwenen via holistische wijze. Ik werd nieuwsgierig naar deze visie en de (3-jarige HBO) opleiding Holistische Gezondheidstherapie kwam op mijn pad.

‘Heelzijn in de zin van welzijn; het welzijn van de cliënt’

Met Natuurlijk Heelzijn, de naam van mijn praktijk, bedoel ik Heelzijn in de zin van welzijn; het welzijn van de cliënt. Maar ook staat Heelzijn voor het heel zijn holistisch gezien: iemand als één geheel zien, tot één geheel maken. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en psyche en we naast een fysiek lijf ook een energetisch gestel hebben (de aura, meridianen en chakra’s), welke samen één geheel vormen.

Holistische Gezondheidstherapie geeft mij veel inzicht in lichaam en geest en hoe ons lijf in relatie staat tot innerlijke processen en invloeden van buitenaf. Werken met mensen en de meest uiteenlopende toepassingen, zowel alternatief als regulier, blijft boeiend en inspirerend. Ook heb ik goede ervaringen met het behandelen van dieren.

Ik ben aangesloten bij de BATC . Hiermee worden afhankelijk van uw aanvullende pakket meestal (een deel van) de consulten vergoed. Hiervoor kunt u uw zorgverzekeraar raadplegen.