Voorkom dat je in een burn-out terecht komt!  

Hoe voorkom je een burnout

Veel mensen zitten overprikkeld thuis. Zij zijn te uitgeput om te werken.  Zelfs klusjes in huis zijn soms teveel voor hen. Een burn-out ligt op de loer als je je eigen grenzen over gaat. Hoe voorkom je dat? 

Het is belangrijk om je eigen grenzen aan te voelen en er niet (vaak) overheen te gaan. Om assertief genoeg te zijn om ‘nee’ te durven zeggen. Zonder bang te zijn wat een ander daarvan vindt. Jezelf respecteren en goed voor jezelf zorgen zijn zaken die heel belangrijk zijn in het voorkomen van een burn-out.  

Als je hier door verschillende redenen te ver van bent verwijderd, bouw je spanning op tot je lichaam en geest je tot een ‘hold’ roepen. Het herkennen van symptomen is essentieel om dit voor te zijn en op tijd actie te ondernemen.  

Mensen die ik in mijn praktijk, Natuurlijk Heelzijn in Santpoort-Noord, behandel op betreffende aspecten komen meer in verbinding met zichzelf en worden zich meer bewust van hun eigen behoeften. Vanuit daar en vanuit een groter wordende eigenwaarde gaan zij anders handelen. Ze komen uit patronen, waardoor ze meer energie overhouden in plaats van dat zij energie verliezen.  

Onder andere het tweede en vierde chakra worden hiervoor gestabiliseerd, de energiecentra die te maken hebben met genieten, gezonde grenzen en verbinding met jezelf en anderen. Behandelingen die hiervoor toegepast worden zijn bijvoorbeeld een klankschaalbehandeling of magnetiseren. Maar de werking van een chakra kan ook hersteld worden door deze te behandelen met een kleur. Dit gebeurt meestal met behulp van een kleurlampje. 

Herken jij symptomen als vermoeidheid, prikkelbaarheid, verlies van interesse in werk of andere activiteiten, verminderde concentratie of slaapproblemen? Of heb jij moeite met het stellen van jouw grenzen? Wellicht kan ik je helpen!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *