Wat betekent vitaliteit? 

Voel je vitaal

  

Vitaliteit houdt in dat je de energie en de kracht hebt om stevig in het leven te staan. Op emotioneel, fysiek en mentaal vlak.  

Door stress op het werk of in de privé sfeer kan er een gebrek aan vitaliteit ontstaan. Ook een ongezonde leefstijl, belastende gedachten of bijvoorbeeld doorgemaakte infecties, zoals die door het COVID-19 virus, kunnen een gebrek aan vitaliteit op de werkvloer en/of privé veroorzaken. 

Je hebt dan weinig energie om te werken en als dat nog wel lukt heb je na het werk geen puf meer om sociale contacten te onderhouden of om nog iets te ondernemen. Het gevaar schuilt erin, dat je hierdoor kan vereenzamen en gevoelens van bijvoorbeeld somberheid ontstaan.  

Hoe word je vitaal?  

Om weer vitaal te worden moeten de energieblokkades die ten grondslag liggen aan het gebrek van de vitaliteit opgeheven worden, waarbij het versterken van het eerste chakra een belangrijk onderdeel is.  

Het eerste chakra is namelijk verstoord geraakt. Het wortelchakra, dat te maken heeft met stabiliteit, de kracht hebben om dingen te doen en je veilig te voelen op de wereld. Fysieke functies als het zenuwstelsel, botten, gewrichten, de nieren en de blaas zijn aan dit energiecentrum gekoppeld en kunnen hieronder te lijden hebben. 

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken hoe we jouw vitaliteit weer terug kunnen laten komen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *