Wat zijn chakra’s?  

De hoofdchakra's

Chakra’s zijn draaiende energiecentra die essentieel zijn voor het fysiek en psychisch welbevinden. Er zijn zeven hoofdchakra’s die energetisch verbonden zijn aan de energiestroom in de wervelkolom. Aan de voorkant van het lichaam hebben deze zeven chakra’s een symmetrische structuur. Aan de achterkant heeft het chakra een energie uitlaatpunt. De energie wordt aangezogen door de werveling van de chakra’s aan de voorkant. Elk chakra voedt ten minste twee meridianen met daaraan gekoppelde organen, endocriene klieren en fysiologische processen met energie. 

De zeven hoofdchakra’s en waar ze voor staan: 

 
Chakra 1: het Basis chakra  

Dit chakra wordt ook wel het wortel – of stuitchakra genoemd. Dit chakra staat voor ‘Ik doe’ en zorgt voor fysieke veiligheid, zekerheid en de fysieke wil tot bestaan. 

Chakra 2: het Sacraal chakra  

Dit chakra ligt ter hoogte van het heiligbeen.Het staat voor ‘Ik geniet’ en zorgt voor een gevoel van welzijn en vervulling door te kunnen genieten van geuren, kleuren, eten, drinken, sensualiteit, seksualiteit, samenzijn. 

Chakra 3: het Zonnevlecht (Solar Plexus) chakra 

Dit chakra is gelocaliseerd net boven de navel.‘Ik wil’ is waar dit chakra voor staat. Het geeft ons zekerheid, doelgerichtheid, besluitvaardigheid, wilskracht en emotioneel verlangen.  

Chakra 4: ons Hart chakra  

Dit chakra bevindt zich bij de hartstreek.Het vierde chakra gaat over ‘Ik voel’. Het staat voor verbinding met onszelf en anderen, medegevoel met anderen, liefde en vrede. 

Chakra 5: het Keel chakra 

 
Dit chakra gaat over Expressie, het omzetten en uitdragen van informatie. Denk aan spreken, zingen, dichten, schrijven, schilderen, creativiteit. 

Chakra 6: wordt ook wel ons Derde oog genoemd en is het Voorhoofd chakra 

 
‘Zien’ is waar dit chakra voor staat. Het zorgt voor visie, doelstelling, inzicht en overzicht. 

Chakra 7: het Kruinchakra  

Dit chakra bevindt zich in het gebied van de kruin. Het zevende chakra gaat over ‘Zijn’ en staat voor eenheid, harmonie en wijsheid. Het is het centrum van ons bewustzijn en vormt de verbinding met de leiding van onze Ziel. 

De zeven chakra's
De zeven hoofdchakra’s

Door negatieve gedachten en gevoelens en verschillende factoren uit de omgeving, zoals stress of chemisch bewerkt voedsel, kunnen chakra’s verstoord raken en niet meer goed functioneren. Genezen van dit energetische gebied is noodzakelijk voor een fysieke gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *